Bănci și Asigurări

Konieczny, Fondul Proprietatea: România are şansa de a-şi respecta ţinta de aderare la euro în 2022

Konieczny, Fondul Proprietatea: România are şansa de...

Autor: Roxana Rosu

28.11.2017, 14:52 428

România a depus eforturi ca să facă parte din zona euro şi cred că, în ciuda recentelor provocări bugetare, are şansa de a-şi respecta ţinta pentru anul 2022, spune  Greg Konieczny, CEO si Co-Manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea, într-o postare pe blogul lui Mark Mobius, Presedinte al Templeton Emerging Markets Group.

”Guvernul a anunţat ca termen anul 2022. Este logic ca orice ţară din regiune să aibă un plan de intrare în zona euro, deoarece aceasta poate ajuta la stabilirea unor politici economice bune şi la punerea bazelor necesare pentru verificări şi balanţe instituţionale. Cred că în ciuda recentelor provocări bugetare, are şansa de a-şi respecta ţinta pentru anul 2022”.

Greg Konieczny consideră că România este o altă ţără unde principalele provocări şi riscuri pot fi atribuite politicii locale şi apreciază că este frustrant faptul că guvernul actual a ocolit reformele care au fost implementate în cadrul programului FMI.

”Recent, o creştere semnificativă a cheltuielilor bugetare şi lipsa de respect faţă de legea guvernării corporative la numirea consiliilor de administraţie în întreprinderi de stat sunt doar două exemple. Noi credem că aceste politici vor fi corectate în curând”, scrie CEO Fondul Proprietatea.

În acelaşi timp, el aminteşte că economia României a fost în plină expansiune, cu o creştere a PIB-ului de peste 8% pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului 2017, existând o serie de oportunităţi de investiţii interesante pe piaţă.

”În plus, presupunând că programul de lansare a ofertelor publice iniţiale, investitorii pot beneficia de o potenţială îmbunătăţire a României de la statutul de piaţă de frontieră la cel de piaţă emergentă, conform indicelui MCSI, în următorii trei ani”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO