Bănci și Asigurări

KIWI Finance: credite lunare de 2 mil. euro in Spania

KIWI Finance: credite lunare de 2 mil. euro in Spania

Anca Bidian, sefa KIWI Finance, spune ca s-ar putea extinde in Italia si Canada

03.06.2008, 20:37 20

Brokerul de credite KIWI Finance si-a planificat sa intermedieze lunar credite de pana la 2 milioane de euro prin sucursala recent deschisa la Madrid, adresandu-se in special muncitorilor romani cu contract in Spania care doresc sa isi cumpere o locuinta in Romania sau in Spania.
"Sucursala deschisa in Madrid vine in intampinarea nevoilor reale ale romanilor care muncesc in strainatate, dar care isi doresc sa mentina contactul cu Romania. Creditele pe care le vom intermedia sunt de tip ipotecar si preconizam ca nivelul creditelor intermediate lunar sa varieze intre 1,5 si 2 milioane de euro", a declarat Anca Bidian, directorul general al KIWI Finance.
Brokerul va furniza romanilor din Spania credite ipotecare si imprumuturi personale cu garantie ipotecara pe baza acordurilor incheiate cu sapte banci din Romania.
Firma le acorda clientilor consultanta financiara si juridica si se ocupa de intregul proces de intocmire a dosarului, inclusiv legalizarea, traducerea si verificarea actelor necesare.
Investitia initiala in sucursala din Madrid este de 50 000 de euro, urmand sa creasca progresiv in functie de rezultatele obtinute pe piata din Spania.
"Pentru primul an de functionare la Madrid, vrem sa atingem un portofoliu de 300 de clienti. Credem in potentialul pietelor din strainatate unde exista comunitati mari de romani, iar pe viitor avem in plan deschiderea de astfel de sucursale si in Italia si Canada", a continuat Anca Bidian.
Compania a fost infiintata in urma cu cinci ani sub numele de Gemini Capital Consult, devenind in prezent liderul pietei de brokeraj bancar. Brokerul este controlat de fondul de investitii private Oresa Ventures, care a intrat in actionariat anul trecut in urma unei tranzactii de 3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO