Bănci și Asigurări

KD Life a vandut 800 de polite unit-linked

08.09.2006, 19:52 22

KD Life, companie de asigurari de viata care si-a inceput activitatea in luna iunie, a vandut pana in prezent circa 930 de polite de asigurare, potrivit datelor prezentate de companie. Volumul primelor brute subscrise este de 275.000 de euro.
Compania de asigurari face parte din grupul sloven KD, care mai detine in Romania o societate de administrare a investitiilor si o societate de brokeraj.
Din totalul politelor de asigurare de viata vandute de KD Life, 800 sunt de tip unit-linked, primele brute subscrise aferente acestor polite fiind in valoare de 240.000 de euro.
Asigurarile unit-linked au, pe langa componenta de protectie, si o componenta investitionala, o mare parte din prima platita de asigurat fiind plasata in fonduri de investitii. In cazul politelor vandute de KD Life, plasamentele sunt facute in fondul KD Maximus, administrat de societatea KD Investments, membra a aceluiasi grup sloven.
KD Maximus, fond bazat pe actiuni, a avut anul trecut un randament de 23,91%, iar de la inceputul acestui an valoarea unei unitati de fond a scazut cu 0,07%. Compania si-a propus sa vanda pana la sfarsitul acestui an polite de asigurare de viata in valoare de 700.000 de euro. KD Life are acum 23 de angajati si o retea de distributie formata din 8 agentii si 300 de agenti. Potrivit directorului general al companiei, Ian Harrocks, reteaua proprie de distributie va ajunge pana la sfarsitul anului la 10 agentii si 400 de agenti.
KD Life va lansa in acest an un produs de asigurare de sanatate, afirma Harrocks. De asemenea, compania se pregateste de administrarea fondurilor de pensii private.
"Suntem foarte interesati de pilonul II (fondurile de pensii administrate privat - n. red.) si pilonul III (fondurile de pensii facultative - n. red.)", spune Harrocks.
Alte societati interesate de administrarea pensiilor private sunt AIG Life, Allianz-Tiriac, Aviva, ING Asigurari de Viata, Generali, Delta Asigurari de Viata sau Certinvest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO