Bănci și Asigurări

Judeţele la raport. Populaţia şi companiile din judeţul Prahova preferă tot finanţările în lei. La depozite, preferă valuta

Judeţele la raport. Populaţia şi companiile din...

Autor: Mircea Nica

02.12.2020, 17:00 167

♦ Soldul creditelor populaţiei din Prahova, în lei şi valută, a ajuns la 3,9 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, în timp ce soldul creditelor pe segementul corporate era de 2,7 mld. lei ♦ Soldul depozitelor retail din judeţul Prahova, în lei şi valută, depăşea 15 mld. lei, spre deosebire de cel al companiilor, de 1,4 mld. lei.

Judeţul Prahova, al optulea cel mai cre­di­ta­t judeţ din România, ajuns la finalul pri­me­lor nouă luni din 2020 la un sold al creditelor popu­laţiei şi companiilor, în lei şi valută, de peste 6,6 mld. lei, în timp ce soldul depozitelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, depăşea 16 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, potrivit datelor BNR.

Analizând structura soldului finanţărilor din judeţul Prahova, se observă un compor­ta­ment al populaţiei orientat către creditele acor­date în moneda naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO