Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Populaţia şi companiile din judeţul Bihor merg spre creditele acordate în lei, în timp ce economiile le preferă în valută

Autor: Mircea Nica

04.12.2020, 17:45 143

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută în judeţul Bihor la finalul primelor nouă luni din 2020 era de 3,4 mld. lei, în timp ce soldul creditelor corporate în lei şi valută a fost de 2,8 mld. lei, tot sub pragul de 3 mld. lei ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută la final de septembrie 2020 era de 12,4 mld. lei, în timp ce soldul depozitelor corporate în lei şi valută era de doar 1,2 mld. lei.

Judeţul Bihor, al zecelea cel mai creditat ju­deţ din România, a înregistrat la finalul pri­me­lor no­uă luni din 2020 un sold al creditelor popu­laţiei şi companiilor, în lei şi valută, în valoare de 6,2 mld. lei, cu 2,7% mai mult faţă de soldul de la fi­nalul primelor nouă luni din 2019, potrivit datelor BNR. În clasamentul celor mai creditate judeţe din România Bucureşti-Ilfov se află pe prima po­zi­ţie, urmat de Cluj, Timiş, Braşov, Con­stanţa, Iaşi, Dolj, Prahova şi Argeş.

Soldul depozitelor popu­laţiei şi com­pa­ni­ilor, în lei şi valută, din ju­de­ţul Bihor la finalul lunii septembrie 2020 to­taliza 13,6 mld. lei, cu 20,4% mai mult comparativ cu soldul de la finalul lunii septembrie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO