Bănci și Asigurări

Judeţele la raport. Populaţia din judeţul Argeş caută finanţare în moneda naţională, în timp ce companiile se uită la credite în valută

Judeţele la raport. Populaţia din judeţul Argeş...

Autor: Mircea Nica

03.12.2020, 17:45 176

♦ Soldul creditelor în lei şi valută pentru populaţia din judeţul Argeş a ajuns la 3,9 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, cu 4,4% mai mult faţă de soldul din septembrie 2019 ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută se afla la finalul lunii septembrie 2020 la o valoare de 12,3 mld. lei, de 3 ori valoarea soldului înregistrat la creditele populaţiei.

Judeţul Argeş, al nouălea cel mai creditat judeţ la nivel naţional, a înregistrat la finalul primelor nouă luni din acest an un sold al cre­di­telor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, în valoare de 6,5 mld. lei, cu 3,2% mai mult com­parativ cu soldul de la finalul primelor no­uă luni din 2019, conform datelor BNR.

Pe de altă parte, soldul depozitelor popu­laţiei şi companiilor în lei şi valută din judeţul Argeş de la finalul lunii septembrie 2020 se afla la o valoare de 13,6 mld. lei, cu 15,3% mai mult com­parativ cu soldul înregistrat la finalul lunii septembrie 2019 şi de două ori mai mare decât soldul creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO