Bănci și Asigurări

Judeţele la raport. Populaţia din judeţul Alba preferă creditele în moneda naţională, în timp ce companiile din judeţ au fost mai puţin interesate de finanţări

Judeţele la raport. Populaţia din judeţul Alba...

Autor: Mircea Nica

24.12.2020, 16:45 84

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Alba a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la 1,6 mld. lei, în creştere cu 4,4%. La polul opus, soldul creditelor corporate în lei şi valută a scăzut cu 14,9%, până la 1,7 mld. lei ♦ Soldul depozitelor corporate în valută, dar şi soldul depozitelor populaţiei în valută au ajuns la creşteri semnificative.

Judeţul Alba, al 17-lea cel mai creditat judeţ la nivel naţional, a ajuns la o valoare a soldului creditelor popu­laţi­ei şi companiilor în lei şi valută de 3,35 mld. lei, cu 6,5% mai puţin la finalul pri­melor nouă luni din 2020, faţă de soldul înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2019, potrivit datelor BNR.

Înaintea judeţului Alba în cadrul cla­sa­mentului privind cele mai creditate ju­de­ţe la nivel naţional se află Bucu­reşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Con­stan­ţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor, Sibiu, Mu­reş, Galaţi, Arad, Bacău şi Maramureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO