Bănci și Asigurări

Judeţele la raport în banking. Cât de puternic financiar bancar este judeţul Cluj. Este al doilea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov, şi pe podium în topul depozitelor

Autor: Mircea Nica

21.11.2020, 11:36 1479

♦ În Cluj îşi are sediul Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active din România ♦ Soldul creditelor acordate de bănci populaţiei în lei şi valută în judeţul Cluj în 9 luni din 2020 a ajuns la 8,7 mld. lei, în timp ce nivelul depozitelor populaţiei în aceeaşi perioadă era de 7,1 mld. lei ♦ Soldul creditelor acordate de bănci companiilor în lei şi valută în 9 luni din 2020 era de 5,8 mld. lei, în timp ce soldul depozitelor companiilor în lei şi valută ajungea la 867 mil. lei.

Judeţul Cluj, capitala neoficială a regiunii Transilvania, se află printre cele mai puternice judeţe din România din punct de vedere financiar-bancar, cu un sold al creditelor acordate de bănci populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 14,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 4,3% faţă de 2019, în timp ce depozitele pe segmentul retail şi corporate, în lei şi valută, totalizau în septembrie 7,9 mld. lei, cu 8,6% mai mult faţă de finalul primelor nouă luni din 2019, potrivit datelor BNR.

Cluj este al doilea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov. Şi la depozite, Clujul este pe podium. O caracteristică importantă pe care o prezintă judeţul Cluj este faptul că sediul Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din sistem după active, se află în Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO