Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Creditele în valută pierd teren. Depozitele în lei înregistrează creşteri importante în judeţul Mureş

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Mureş îşi menţine trendul ascendent după 9 luni din 2020, ajungând la 2,4 mld. lei, dar soldul creditelor corporate în lei şi valută a scăzut la 2,1 mld. lei ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei din judeţul Mureş s-a dublat în septembrie 2020 faţă de septembrie 2019.

Mureş, al 12-lea cel mai creditat judeţ din România, a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la o valoare a soldului creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 4,5 mld. lei, în scăderea uşoară cu 0,6% faţă de soldul înregistrat la final de septembrie 2019, conform datelor BNR. Înaintea jude­ţu­lui Mureş în clasamentul pri­vind cele mai cre­ditate judeţe la nivel na­ţional se află Bucu­reşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor şi Sibiu.

Din perspectiva depozitelor bancare din ju­deţul Mureş, soldul economiilor populaţiei şi companiilor la bănci, în lei şi valută, a ajuns la 12,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, cu 71% mai mult faţă de soldul de la finalul primelor nouă luni din 2019.

Volumul depozitelor bancare totale din Mureş este aproape triplu faţă de volumul creditelor totale din acest judeţ.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.