Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Creditele în valută pierd teren. Depozitele în lei înregistrează creşteri importante în judeţul Mureş

Judeţele, la raport. Creditele în valută pierd teren....

Autor: Mircea Nica

14.12.2020, 17:15 186

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Mureş îşi menţine trendul ascendent după 9 luni din 2020, ajungând la 2,4 mld. lei, dar soldul creditelor corporate în lei şi valută a scăzut la 2,1 mld. lei ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei din judeţul Mureş s-a dublat în septembrie 2020 faţă de septembrie 2019.

Mureş, al 12-lea cel mai creditat judeţ din România, a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la o valoare a soldului creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 4,5 mld. lei, în scăderea uşoară cu 0,6% faţă de soldul înregistrat la final de septembrie 2019, conform datelor BNR. Înaintea jude­ţu­lui Mureş în clasamentul pri­vind cele mai cre­ditate judeţe la nivel na­ţional se află Bucu­reşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor şi Sibiu.

Din perspectiva depozitelor bancare din ju­deţul Mureş, soldul economiilor populaţiei şi companiilor la bănci, în lei şi valută, a ajuns la 12,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, cu 71% mai mult faţă de soldul de la finalul primelor nouă luni din 2019.

Volumul depozitelor bancare totale din Mureş este aproape triplu faţă de volumul creditelor totale din acest judeţ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO