Bănci și Asigurări

Judeţele, la raport. Creditarea populaţiei din judeţul Braşov este puternic orientată spre moneda naţională. Pe de altă parte, depozitele judeţului în valută au înregistrat creşteri semnificative

Judeţele, la raport. Creditarea populaţiei din judeţul...

Autor: Mircea Nica

05.12.2020, 11:22 308

♦ Soldul creditelor populaţiei din Braşov, în lei şi valută, la finalul lunii septembrie 2020 era de 5,3 mld. lei, destul de apropiată de cel al creditării companiilor ♦ Soldul depozitelor populaţiei, în lei şi valută, totaliza 18,4 mld. lei, la o diferenţă substanţială de circa 15 mld. lei de soldul depozitelor companiilor.

Judeţul Braşov, al patrulea cel mai creditat ju­deţ de către băncile locale, cu un sold al creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută de 11,3 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, arată necesarul de finanţare a judeţului, iar nivelul soldului depozitelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de peste 20 mld. lei, sugerează un comportament orientat spre economisire, potrivit datelor BNR.

Astfel, analizând soldul creditelor populaţiei în lei, care se afla la o valoare de 4,2 mld. lei, la finalul lunii septembrie 2020, se observă că a înre­gistrat o creştere cu 11% comparativ cu ace­eaşi perioadă a anului trecut. Prin urmare, se observă că într-un interval de un an, populaţia şi-a con­tinuat trendul ascendent al creditării în  moneda naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO