Bănci și Asigurări

Judeţele la raport. Creditarea în judeţul Arad se orientează tot mai mult către moneda naţională, în timp ce banii sunt ţinuţi în depozite în valută

Judeţele la raport. Creditarea în judeţul Arad se...

Autor: Mircea Nica

17.12.2020, 17:00 127

♦ Soldul creditelor populaţiei în lei şi valută din judeţul Arad a crescut uşor la finalul primelor nouă luni din 2020, cu 1,8% faţă de perioada similară din 2019 ♦ Şi soldul creditelor coporate în lei şi valută a avut un avans cu 1,9% ♦ Soldul depozitelor populaţiei în lei şi valută a crescut cu peste 16%, dar soldul depozitelor corporate în lei şi valută a făcut un salt de peste 30%.

Judeţul Arad, al 14-lea cel mai creditat judeţ la nivel naţional, a ajuns la finalul primelor nouă luni din 2020 la un sold al creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, de 4,3 mld. lei, cu 1,9% mai mult faţă de soldul de la finalul primelor nouă luni din 2019, conform datelor BNR. Înaintea judeţului Arad în clasamentul privind cele mai creditate judeţe la nivel naţional se află Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor, Sibiu, Mureş şi Galaţi.

Soldul depozitelor populaţiei şi compa­niilor în lei şi valută din judeţul Arad la final de septembrie 2020 a ajuns la o valoare de 9,2 mld. lei, cu 17,6% mai mult comparativ cu soldul de la final de septembrie 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO