Bănci și Asigurări

Judeţele la raport. Cât de puternic financiar-bancar este judeţul Iaşi, al şaselea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş şi Constanţa

Autor: Mircea Nica

25.11.2020, 17:00 508

♦ Soldul creditelor populaţiei din judeţul Iaşi, în lei şi valută, a ajuns la 6,3 mld. lei după nouă luni din 2020, în timp ce nivelul depozitelor populaţiei era de 4,2 mld. lei ♦ Soldul creditelor corporate din judeţul Iaşi, în lei şi valută, după nouă luni din 2020 era de 4,3 mld. lei, în timp ce soldul depozitelor companiilor ajungea la 1,1 mld. lei.

Judeţul Iaşi se află printre cele mai puternice judeţe din România din punct de vedere financiar-bancar, cu un sold al creditelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, în valoare de 10,6 mld. lei, la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 4,5%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Iaşi este al şaselea cel mai creditat judeţ de către bănci, după Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov şi Con­stanţa. Nivelul total al soldului creditelor acor­date populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, din judeţul Iaşi se află la o distanţă de 14 mil. lei faţă de Constanţa, care este al cincilea cel mai pu­ternic judeţ din România, din punct de vedere financiar bancar. Din perspectiva depozitelor, judeţul se află pe locul şapte la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO