Bănci și Asigurări

JPMorgan va plăti aproape 2,5 mld. dolari pentru închiderea unor litigii legate de criza financiară

JPMorgan va plăti aproape 2,5 mld. dolari pentru...

Autor: Anca Dumitrescu

26.01.2016, 15:45 155

Compania de asigurări Ambac a anunţat marţi dimineaţă că va primi aproape 1 miliard de dolari din partea JPMorgan Chase, pentru închiderea unui proces legat de vânzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci.

Informaţia a apărut la câteva ore după ce documente depuse în justiţie au arătat că JPMorgan Chase va plăti 1,42 miliarde de dolari pentru închiderea ultimelor litigii referitoare la active ale fostei bănci Lehman Brothers.

Potrivit JPMorgan Chase, niciunul dintre aceste acorduri nu va afecta în mod material profitabilitatea primului trimestru.

JPMorgan Chase a fost cel mai mare creditor al Lehman Brothers şi a fost implicată în litigii legate de activele acestei bănci, care a intrat în faliment în 2008.

Multe dintre reclamaţiile Lehman împotriva JPMorgan au fost respinse de justiţia americană, în octombrie.

Lehman Brothers, care a ieşit din faliment în martie 2012, va mai plăti creditorilor 1,496 miliarde de dolari, iar suma totală va ajunge la 106,5 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO