Bănci și Asigurări

JP Morgan mută active în valoare de circa 200 mld. de euro în Germania, ca urmare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană

JP Morgan mută active în valoare de circa 200 mld. de...

Autor: Mircea Nica

29.09.2020, 00:00 180

JPMorgan Chase mută aproximativ 200 mld. euro (230 mld. dolari) din Marea Britanie la Frankfurt ca urmare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, o schimbare care o va face una dintre cele mai mari bănci din Germania, conform Bloomberg. Banca americană intenţionează să finalizeze migrarea activelor către filiala sa din Frankfurt până la sfârşitul anului. 

Schimbarea ar putea creşte bilanţul suficient pentru a deveni a şasea cea mai mare bancă din ţară, pe baza activelor celor mai mari creditori comerciali de anul trecut. O purtătoare de cuvânt a JPMorgan din Frankfurt a refuzat să comenteze. Activele care trebuie transferate reprezintă mai puţin de 10% din bilanţul total al JPMorgan.

De asemenea, reprezintă aproape jumătate din activele totale deţinute de sucursalele germane ale băncilor străine la sfârşitul lunii iunie, potrivit statisticilor Bundesbank. Cu mai puţin de patru luni până la expirarea perioadei de tranziţie Brexit, băncile internaţionale consolidează operaţiunile în Uniunea Europeană pentru a se asigura că pot deservi clienţii, având în vedere că firmele din Marea Britanie, inclusiv operaţiunile de la JPMorgan din Londra, nu vor păstra drepturi de paşaport într-un acord comercial.

Banca a spus săptămâna trecută că aproximativ 200 de angajaţi londonezi se vor muta în oraşe europene continentale, inclusiv Paris, Frankfurt, Milano şi Madrid. JPMorgan a spus în repetate rânduri că unitatea sa germană va căuta cote de piaţă în domeniul investiţiilor bancare, al băncilor corporative şi al gestionării patrimoniului.

Pe măsură ce JPMorgan îşi consolidează în mod constant operaţiunile în Germania, şeful unităţii din Frankfurt, Dorothee Blessing, şi-a asumat responsabilităţi suplimentare.

Banca a reatribuit sucursale în centre europene, inclusiv Paris, Amsterdam şi Copenhaga, pentru a fi supravegheate de către filiala din Frankfurt, cunoscută sub numele de J.P. Morgan AG. Unitatea a indicat, de asemenea, că intenţionează să îşi tripleze capitalul propriu de bază până la sfârşitul acestui an, la 16,7 mld. euro. În timp ce JPMorgan a făcut cea mai mare trecere la Frankfurt, şi alte bănci au ales să se extindă în centrul financiar al Germaniei, inclusiv Citigroup, UBS Group şi Standard Chartered. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO