Bănci și Asigurări

JP Morgan, Citigroup şi State Street investesc 11 mil. de dolari într-un fintech start-up, Capitolis

JP Morgan, Citigroup şi State Street investesc 11 mil....

Autor: Mircea Nica

14.09.2020, 00:00 89

JPMorgan, Citigroup şi State Street au investit 11 milioane de dolari în Capitolis, un startup din New York care urmăreşte să ajute băncile să utilizeze capitalul mai eficient, conform Reuters. Capitolis, care a fost fondată de Gil Mandelzis, fost executiv senior la ICAP şi de Tom Glocer, fost director executiv al Thomson Reuters, va folosi finanţarea pentru a-şi dezvolta echipa şi operaţiunile. Compania nu şi-a dezvăluit încă evaluarea.

Capitolis se aşteaptă ca echipa sa să crească la 90 de persoane până la sfârşitul anului, de la 50, a spus Mandelzis. Capitolis a dezvoltat software pentru îmbunătăţirea lichidităţii pe pieţele de capital, permiţând băncilor să obţină rapid capitalul necesar tranzacţiilor de la alte instituţii financiare cu bilanţuri mari. Reglementările puse în aplicare în urma crizei financiare din 2008 au crescut nivelul capitalului pe care băncile trebuie să îl înregistreze ca garanţie pentru tranzacţiile riscante, ceea ce le face mai costisitoare participarea pe anumite pieţe.

"Băncile sunt constrânse de costurile de capital, dar există o mulţime de capital în lume care caută rentabilitate. Permitem băncilor să utilizeze surse infinite de finanţare“, a mai spus Mandelzis. Tehnologia Capitolis permite, de asemenea, băncilor să reducă valoarea noţională a portofoliilor lor de instrumente financiare derivate prin înlocuirea mai multor contracte compensatorii de instrumente financiare derivate cu tranzacţii reziduale mai mici. Acest lucru eliberează capital, dar se face adesea manual cu foi de calcul şi hârtie. Până în prezent, compania declară că a eliminat 5.000 mld. de dolari în poziţiile globale pentru peste 50 de instituţii financiare, inclusiv JPMorgan, Citi şi State Street.

„Suntem bucuroşi să îi sprijinim în timp ce investesc şi construiesc tehnologii care ajută la eliberarea capitalului, creând eficienţe mai mari în industria pieţelor globale“, a declarat Troy Rohrbaugh, şeful pieţelor globale la JPMorgan. Investitorii existenţi ai Capitolis includ Spark Capital, Index Ventures şi Sequoia Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO