Bănci și Asigurări

Josef Kreiterling are acordul ASF să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Ergo Asigurări de Viaţă

Josef Kreiterling are acordul ASF să ocupe funcţia de...

Autor: Claudia Medrega

24.09.2021, 00:00 63

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a aprobat pe Josef Kreiterling pentru un nou mandat în calitate de membru - preşedinte al Consiliului de Supraveghere la societatea Ergo Asigurări de Viaţă. Kreiterling lucrează de aproximativ două decenii în grupul german Ergo.

A studiat economia la Bochum, Köln şi St. Gallen. Signal Iduna a semnat în luna mai 2021 un acord de achiziţionare a companiilor Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă după ce iniţiativa bulgarilor de la Eurohold de a prelua cele două companii a picat din cauza depăşirii termenului de obţinere a aprobărilor tuturor autorităţilor competente.

În urma tranzacţiei, Ergo va activa în România sub brandul Signal Iduna şi va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuinţe şi răspundere civilă. Consiliul Concurenţei a început analizarea tranzacţiei prin care Signal Iduna intenţionează să preia companiile Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă.

Tranzacţie este supusă şi aprobării ASF. În 2020, Ergo Asigurări de Viaţă avea subscrieri de 14,3 mil. lei, de peste 3 ori mai puţin faţă de 2019. Asigurătorul a fost pe pierdere în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO