LIVE: ZFLive: Decizie istorică. Intercontinental nu va mai fi Intercontinental? Cel mai cunoscut hotel din Bucureşti îşi va schimba numele. Cum se va numi?
Bănci și Asigurări

Johann Strobl, a primit un nou mandat la conducerea Raiffeisen Bank International. El este şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al băncii deţinute în România

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank International (RBI) a adoptat în unanimitate o rezoluţie în şedinţa de ieri, prin care prelungeşte cu încă cinci ani mandatul lui Johann Strobl în Consiliul de Administraţie, care urma să expire să expire la sfârşitul lunii februarie 2022, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii RBI.

„Odată cu prelungirea mandatului lui Johann Strobl ca CEO al RBI, trimitem un semnal clar că vom continua procesul de transformare început sub conducerea sa. Suntem convinşi că acest lucru ne va permite să îndeplinim cu succes provocările viitoare ale pieţei şi să îndeplinim cel mai bine aşteptările clienţilor şi investitorilor noştri”, a declarat Erwin Hameseder, preşedintele Consiliului de Supraveghere RBI.

Johann Strobl a ocupat funcţia de CEO al RBI din martie 2017. El a fost anterior CRO al Raiffeisen Zentralbank Österreich AG din 2007 şi CRO al RBI din 2010. El este şi preşedintele Consiliului de Supraveghere al băncii deţinută în România. Capitalizarea bursieră a Raiffeisen Bank este de 6,69 mld. euro. În ultimul an, acţiunile băncii au crescut cu 17,6%, ajungând la cotaţie de 20 de euro, de la o valoare de 17 euro.

În ultimii cinci ani, maximul valorii acţiunilor s-a situat la un nivel de 34 de euro. Pe de altă parte, la data de 1 mai 2007, înainte de a veni criza, acţiunile Raiffeisen erau cotate la 112 euro. Ulterior, în luna ianuarie a anului 2009, cotaţia acţiunilor a ajuns la un minim de 15 euro.
 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.