Bănci și Asigurări

Jean Pierre Mustier, şeful UniCredit: Investitorii au nevoie de vizibilitate în ceea ce priveşte dividendele băncilor

Jean Pierre Mustier, şeful UniCredit: Investitorii au...

Autor: Alex Ciutacu

22.06.2020, 15:16 228

Investitorii trebuie să fie capabili să analizeze perspectivele băncilor europene, în ceea ce priveşte impactul deciziilor de reglementare şi viitoarele dividende, întrucât plata dividendelor a fost îngheţată în criza de Covid-19, a explicat Jean Pierre Mustier, CEO-ul UniCred, cel mai mare creditor italian, citat de Reuters.

Prezent într-un panel de discuţie de la Frankfurt Finance Summit, Jean Pierre Mustier a declarat că pandemia va conduce la o creştere a datoriilor corporate şi la provizioane mai mari pentru bănci, adăugând că atât firmele, cât şi băncile trebuie să aibă capacitatea de a atrage capital.

Mustier a subliniat că este important că industria bancară să rămână „o destinaţie reală pentru investitori”.

„Trebuie să acordăm mai multă vizibilitate investitorilor, chiar şi în condiţiile actuale, în ceea ce priveşte evoluţia cadrului de reglementare. (...) Este important să ne asigurăm că investitorii internaţionali au vizibilitate în ceea ce priveşte modul în care băncile europene vor plăti dividende în viitor, sub ce cadru şi sub ce constrângeri”, a explicat Jean Pierre Mustier.

Şeful celui mai mare creditor italian a insistat în această privinţă, în sensul în care investitorii ar avea nevoie de vizibilitate, dincolo de flexibilitate.

„Reglementatorul a decis să acorde băncilor o flexiblitate mai mare din punct de vedere al reglementării, însă trebuie să avem mai mult vizibilitate, în special în privinţa unor efecte specifice, precum cele ale Basel IV, astfel încât să le putem spune investitorilor ce plănuiesc băncile să facă pentru a-şi repara bilanţul (...) cât şi să îi informăm în legătură cu viitoarele schimbări”, a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO