Bănci și Asigurări

Jamie Dimon, şeful J.P. Morgan, este cel mai bogat bancher din lume, deţinând un pachet de acţiuni evaluat la circa 1 mld. dolari la cea mai mare bancă americană

Jamie Dimon, şeful J.P. Morgan, este cel mai bogat...

Autor: Mircea Nica

07.01.2020, 20:00 1584

Jamie Dimon, şeful celei mai mari bănci americane J.P. Morgan, deţine un pachet de acţiuni evaluat la 1 mld. dolari, având în vedere creşterea valorii  pachetului de acţiuni de anul trecut cu 4%, conform presei internaţionale. J.P. Morgan este cea mai mare bancă americană cu active de 2.765 trilioane de dolari şi cu o valoare de piaţă evaluată la 437 mld. dolari. Jamie Dimon este unul dintre cei mai bine plătiţi bancheri din lume, câştigând anul trecut peste 30 mil. dolari.

Jamie Dimon deţine 8,9 milioane de acţiuni J.P. Morgan, iar o parte din acestea sunt incluse într-un fond destinat familiei sau deţinute de către soţia lui. CEO-ul J.P. Morgan Chase este singurul mare bancher de pe Wall Street cu un mandat care precede criza financiară din 2007-2008. În acea perioadă a lăsat 9 milioane de oameni fără loc de muncă în SUA. J.P. Morgan, banca condusă de Jamie Dimon, a raportat în 2018 cel mai mare profit din istoria bancară americană de 32,5 miliarde de dolari. 

Pachetul salarial încasat în 2018 de James Dimon reprezintă 0,001% din totalul activelor J.P. Morgan. Şeful J.P. Morgan, în vârstă de 63 de ani, a primit în 2018 un salariu fix în valoare de 1,5 mil. dolari, un bonus de performanţă de 5 mil. dolari şi acţiuni în valoare de 24,5 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO