Bănci și Asigurări

James Stewart, Raiffeisen: Ne uităm la orice fel de oportunitate de achiziţie care apare pe piaţă

James Stewart

James Stewart

Autor: Cristian Hostiuc

18.01.2017, 00:07 852

James Stewart, vicepreşedinte al Raiffeisen Bank Ro­mâ­nia pentru pieţele financiare, spune că banca se uită la ori­ce oportunitate de achiziţie care apare pe piaţă, ceea ce a fă­cut şi până acum, şi speră ca sistemul bancar românesc să se con­solideze, ceea ce ar însemna mai puţine bănci, dar mai puternice.

„De ce are nevoie România de atât de multe bănci? Piaţa bancară româ­nească trebuie să aibă mult mai puţine bănci“, a menţionat Stewart, într-o discuţie cu ZF la Viena, la foru­mul Euro­money, cel mai important eve­ni­ment din Europa Centrală şi de Est pen­tru investitori.

El a menţionat că Raiffeisen s-a uitat până acum la toate băncile care au fost de vânzare, dar nu a cumpărat pentru că a fost o problemă de evaluare şi de preţ.

În acest moment la vânzare sunt mai multe bănci, dar procesele se desfăşoară destul de greu.

Cine ar trebui să cumpere băncile româneşti? „Băncile româneşti ar trebui cumpărate de băncile care sunt deja prezente pe piaţă. Nu văd de ce un investitor străin ar vrea să intre pe piaţă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO