Bănci și Asigurări

În iunie au revenit investitorii străini în titluri de stat, după ieşirile de capitaluri din lunile de primăvară: Plasamentele străinilor în titluri de stat româneşti au crescut în iunie la 18,2%, după declinul din martie-mai. Deţinerile fondurilor de pensii private au crescut la 19,4%

În iunie au revenit investitorii străini în titluri de...

Autor: Claudia Medrega

05.09.2020, 00:00 248

♦ Expunerea investitorilor străini pe titluri de stat româneşti a scăzut în lunile de primăvară, până la 17,6% în mai, de la peste 21% în februarie ♦ Tensionarea pieţelor financiare din cauza crizei coronavirusului a adus ieşiri de capitaluri şi reducerea expunerilor străinilor ♦ Luna iunie a readus banii străinilor în titluri de stat ♦ Participaţiile fondurilor de pensii au depăşit plasamentele străinilor ♦ Băncile au cea mai mare expunere pe titluri, de circa 48%.

Intrările de investiţii străine de portofoliu pe piaţa titlurilor de stat locale, în lei şi euro, s-au majorat la circa 37,5 mld. lei la sfârşitul primului semestru (S1) din 2020, ponderea deţinerilor nerezidenţilor în totalul portofoliului de datorie publică urcând până la 18,2%, conform celor mai recente statistici ale Ministerului Finanţelor.

Participaţiile nerezidenţilor s-au majorat în iunie comparativ cu nivelul din luna mai, de 17,6% (34,7 mld. lei), prima lună de vară readucând banii străinilor în titluri de stat româneşti după declinul înregistrat în lunile de primăvară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO