Bănci și Asigurări

Italienii de la Intesa şi-au schimbat platforma de software pentru creşterea performanţei serviciilor

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Razvan Voican

28.01.2014, 20:46 807

Intesa Sanpaolo, filiala locală a unuia dintre cele mai puternice grupuri bancare europene, a finalizat implementarea unei noi soluţii de core banking furnizate de compania poloneză Asseco. Proiectul s-a derulat pe parcursul anului trecut, iar din această lună banca poate folosi noua platformă la întreaga capacitate. Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă aceasta semnalează intenţia italienilor de a dezvolta businessul local inclusiv prin lansarea de noi produse şi servicii după o lungă perioadă în care filiala din România nu s-a numărat printre priorităţile grupului.

Potrivit Intesa, noul software permite creşterea vitezei de derulare a operaţiunilor şi va creşte productivitatea reţelei de unităţi prin automatizarea fluxului de lucru, fiind eliminate implicit erorile de operare manuală. Platforma de core banking livrată de Asseco este folosită în prezent de 10 bănci de pe piaţa locală. Şi Banca Transilvania, unul dintre jucătorii de top, a început 2013 cu un nou sistem de core banking furnizat însă de Oracle.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO