Bănci și Asigurări

Istoria se repetă. Un proiect de lege privind plafonare a preţurilor la RCA este în Parlament. Falimentul City Insurance, care a dus la creşterea tarifelor RCA, aduce în prim-plan un proiect de lege pentru plafonarea RCA, care generează dezbateri aprinse. Asigurătorii vorbesc de încălcarea legislaţiei UE. Românii vor RCA mai mic

Piaţa RCA a încheiat prima jumătate a anului 2021 cu un volum al subscrierilor de 2,25 mld. lei, cu 15% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Piaţa RCA a încheiat prima jumătate a anului 2021 cu un volum al subscrierilor de 2,25 mld. lei, cu 15% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Autor: Mircea Nica

19.11.2021, 10:00 276

♦ Mădălin Roşu, şeful BAAR, este de părere că în condiţiile plafonării RCA s-ar putea ajunge la ieşirea asigurătorilor din piaţa RCA, falimente, concedieri în industria asigurărilor ♦ UNSAR susţine că a luat notă cu îngrijorare şi surprindere de propunerea legislativă depusă la Senat privind plafonarea preţurilor RCA la tarifele de referinţă ale ASF l ASF susţine că nu comentează iniţiativele legislative parlamentare.

Falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător din piaţă cu o cotă de peste 20% pe asi­gu­rări generale şi 45% pe RCA, care a determinat creşterea în lanţ a tarifelor RCA în ofertele celorlalţi jucători rămaşi în piaţă, aduce în prim-plan un nou efect, un proiect de lege al PNL şi UDMR ce prevede plafonarea RCA, proiect care generează dezbateri aprinse.

În timp ce românii au fost luaţi pe nepre­gătite de creşterea tarifelor RCA şi şi-ar dori să plă­teas­că mai puţin, unii asigu­rători vorbesc de în­căl­carea legislaţiei UE dacă se plafonează tarifele RCA.

De la anunţul privind fali­mentul City Insurance, şocul resim­ţit de con­sumatori a fost unul semnificativ. Impac­tul pe care şoferii îl simt în conti­nuare este o trecere de la cel puţin trei va­riante de preţuri la RCA sub 600 lei pentru RCA pe o perioadă de 6 luni, la peste 1.000 de lei, în mai puţin de o lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO