Bănci și Asigurări

Isarescu: Corectarea deficitului bugetar se va face probabil printr-un mix de masuri

18.05.2010, 14:20 50

Avem probleme cu acoperirea cheltuielior bugetare si finantareadeficitului bugetar, iar solutia este sa facem corectiile intr-omaniera transparenta, care va fi cel mai probabil un mix de masuriintre ajustarea cheltuielilor si majorarea de taxe, spuneguvernatorul Mugur Isarescu.

"Singura solutie pentru a face platile bugetare in limiterezonabile este sa facem probabil un mix de masuri si sa creamlocuri de munca".

El a subliniat ca impozitele ajung sa fie platite tot desectorul privat, in conditiile in care taxarea bugetarilor si apensionarilor nu duce decat la redistribuirea veniturilorbugetare.

"Economia corecteaza pana la urma. Salariile bugetare sipensiile vor fi corectate, este inevitabil. Ce pot sa facafinantistii? Sa amane lucrurile, ceea ce au si facut, sa finantezedeficitele. Corectia se poate face transparent, prin rationalizaride cheltuieli bugetare, prin majorari de impozite care aduc si cevainflatie. Sau netranspare, periculos, nedrept, prin inflatie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO