Bănci și Asigurări

Isărescu a încheiat rambursarea creditului ipotecar de 700.000 lei luat de la UniCredit în doi ani

Isărescu a încheiat rambursarea creditului ipotecar de...

Autor: Razvan Voican

16.07.2014, 18:35 1761

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu mai are nicio datorie după ce în prima parte a acestui an a achitat întreg creditul pe doi ani în sumă de 700.000 lei contractat în 2012 de la UniCredit Ţiriac Bank pentru cumpărarea unui apartament situat într-un complex rezidenţial din zona Arcul de Triumf.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în 2013 Isărescu mai avea de rambursat 421.319 lei, pentru ca în declaraţia semnată în iunie 2014 să nu mai figureze cu nicio datorie către bancă. Creditul fusese obţinut prin intermediul diviziei de private banking a UniCredit şi încerca să dea un exemplu pe o piaţă care încă evita creditul ipotecar în moneda naţională.

Vedeţi aici declaraţia de avere a lui Mugur Isărescu. 

Guvernatorul are la UniCredit Ţiriac Bank un cont curent în lei cu un sold de 182.411 lei luna trecută, dar şi un depozit de 4.649 euro şi un altul cu 3.290 de dolari.

Şeful BNR este client vechi al ING şi BCR, dar în ultimul an a devenit şi client al Raiffeisen după ce austriecii au preluat conturile de retail deschise la Citibank. Astfel, Isărescu a acceptat mutarea la Raiffeisen a unui depozit de 2.896 de dolari americani. El îşi păstrează lichidităţile exclusiv în conturi curente şi depozite, neavând plasamente în fonduri de investiţii sau fonduri private de pensii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO