Bănci și Asigurări

Ionuţ Pătrăhău, bancher: Achiziţia Băncii Carpatica de către Nextebank a fost cea mai bună soluţie. S-ar putea să mai cumpărăm ceva

Autor: Alexandra Marcu, Claudia Medrega

23.03.2016, 18:30 2092

Discuţia nu se pune dacă vom vinde banca (rezultată în urma preluării Carpatica de către Nextebank) ci s-ar putea să fim interesaţi să mai achiziţionăm.

Achiziţia Băncii Carpatica de către Patria Bank, fostă Nextebank, a fost cea mai bună soluţie pentru banca din Sibiu, care are o lichi­ditate „excelentă“, spune Ionuţ Pătră­hău, membru în Consiliul de Adminsitraţie al Băncii Carpatica şi în board-ul Victo­riabank, o bancă din Republica Moldova.

„A fost cea mai bună soluţie pentru Car­patica. În pofida problemelor de insta­bilitate, aceasta are o lichiditate excelentă de peste 50%. Oamenii păstrează sute de mi­lioane de euro acolo“, a spus Pătrăhău la emi­siunea de business ZF Live. El a arătat că discuţiile în privinţa achiziţiei Băncii Car­patica de către Patria Bank (fostă Nexte­bank) au fost foarte delicate.

Nextebank, deţinută de fondul de in­vestiţii Axxes Capital, are o prezenţă redusă în sistemul bancar local, în condiţiile în care are o cotă de piaţă de sub 1%. Instituţia de credit are însă planuri de dezvoltare pe plan local. La jumătatea anului trecut Nextebank a achiziţionat linia de afaceri a companiei de microcreditare Patria Credit, aflată de ase­menea în portofoliul Axxes Capital. Toto­dată, la începutul acestui an Nextebank a ajuns la un acord pentru preluarea a 55% din acţiunile Băncii Comerciale Caraptica. Insti­tuţia formată în urma acestei fuziuni va ajunge la active de aproximativ un miliard de euro şi se va poziţiona pe locul 17-18 în topul băncilor locale. Nextebank şi-a schimbat denumirea în Patria Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO