Bănci și Asigurări

Ionuţ Lianu, care are 20 de ani de experienţă în instituţii financiare de top din România, va conduce managementul lichidităţii CEC Bank, cu active de 36 mld. lei

Ionuţ Lianu, care are 20 de ani de experienţă în...

Autor: Cristina Bellu

26.08.2020, 13:14 621

Ionuţ Lianu (40 ani), care are aproape 20 de ani de experienţă în instituţii financiare de top din România cum ar fi NN Pensii, UniCredit Bank şi Raiffeisen Bank, a preluat funcţia de ofiţer şef în cadrul CEC Bank, poziţie din care va coordona activităţile de management al lichidităţii, precum şi o parte din activităţile de trezorerie din cadrul instituţiei bancare.

„Activităţile de management al lichidităţilor şi management al activelor şi pasivelor sunt inima unei bănci. Aceste activităţi sunt esenţiale pentru a utiliza în mod eficient şi profitabil resursele care ne-au fost încredinţate de clienţi. Mă bucur când oameni recunoscuţi în piaţă aleg să se alăture echipei CEC Bank”, spune Bogdan Neacşu, Preşedinte, Director General CEC Bank.

Ionuţ Lianu a primit recent aprobările BNR pentru ocuparea poziţiei de Ofiţer Şef Management Active şi Pasive în cadrul CEC Bank.

La 30 iunie 2020, activele băncii se ridicau la 36,1 miliarde lei, în creştere cu circa 10% faţă de finalul anului trecut.

Sumele atrase de la clientela nebancară au depăşit 30 de miliarde de lei la finalul primului semestru, din care peste 22 de miliarde de lei sunt sume atrase de la persoanele fizice.

Circa 78% din sumele atrase de bancă de la clienţi sunt în moneda naţională.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO