Bănci și Asigurări

Ionuţ Encescu, First Bank: Creditele ipotecare au o rată de neperfomanţă mai mică decât creditele de nevoi personale sau cardurile de credit

Ionuţ Encescu, head of cus­to­mer value la First Bank

Ionuţ Encescu, head of cus­to­mer value la First Bank

Autor: Mircea Nica

20.11.2020, 09:30 225

♦ Produsele ipotecare constituie un risc mai mic în portofoliul unei bănci, având în vedere că sunt pe un termen lung, spune şi Levon Khanikyan, vicepreşedinte executiv de risc la Idea Bank.

Finanţarea acordată de bănci pentru cumpărarea de locuinţe este mai stabilă, este orientată pe termen lung şi este predictibilă, ceea ce înseamnă o rată de neperformanţă mai mică, a spus Ionuţ Encescu, head of cus­to­mer value la First Bank, în cadrul eve­ni­men­tului FinVision, organizat de FintechOS.

„Pentru bănci, acest tip de finanţare este pe termen lung, mai stabil şi predictibil. În acelaşi timp, acest tip de finanţare are o rată a nepefromanţei redusă faţă de cardurile de credit sau creditele de nevoi personale, ceea ce le face mai sigure pentru bănci“, a explicat Ionuţ Encescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO