Bănci și Asigurări

Investiţiile fondurilor de pensii, la vedere

Autor: Ciprian Botea

24.03.2011, 23:57 41

Ziarul Financiar a scris despre lipsa de transparenţă înindustria pensiilor private într-un articol publicat pe 9 decembrie2010 şi intitulat "Fondurile de pensii private ţin sub lacăt numelecompaniilor în care investesc".
Jucătorii din piaţă spun că noile reglementări vor duce lacreşterea încrederii clienţilor în sistemul de pensii private, darpe de altă parte se aşteaptă ca transparenţa suplimentară să aibăşi un cost.
"Cu siguranţă că noile prevederi măresc mult nivelul detransparenţă al industriei având în principal rolul de a întăriîncrederea în sistemul de pensii administrate privat. Cu toateacestea, nu cred că putem să ignorăm posibilele efecte secundarenegative. Mă refer aici la o posibilă concentrare la nivelulîntregului sistem către anumite tipuri de investiţii şi expunerisau la o scădere a eficienţei execuţiei în piaţă", consideră IuliusPostolache, directorul de investiţii al Allianz-Ţiriac, al doileaadministrator de pensii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO