Bănci și Asigurări

Investiţi în România!, proiect ZF şi CEC Bank. Companiile din România au nevoie de forţă de muncă bine calificată şi eficientă, iar aceasta reprezintă principala problemă cu care se confruntă. În momentele de criză, este bine să faci investiţii, nu să aştepţi să treacă

Investiţi în România!, proiect ZF şi CEC Bank....

Autor: Bogdan Alecu

04.06.2020, 00:07 962

„În momente de criză este bine să faci investiţii, nu să aştepţi să treacă. Aşa am făcut şi în 2008, aşa facem şi acum. Avem în derulare un program de investiţii de 1,5 mil. euro pe care ni-l susţine CEC Bank, care de ani buni ne sprijină activitatea. Investim în noi utilaje, în infrastructură, IT, schimbăm şi parcul auto. Dacă vom găsi un program, cel mai mult dorim să investim în forţa de muncă“, a declarat Valeriu Velciu în cadrul emisiunii Investiţi în România, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

În construcţii, sectorul a înregistrat creşteri ale cos­turilor din lipsă de muncitori pe şantiere, muncitori care în multe cazuri au ales să plece în Europa de Vest.

Cristian Erbaşu, proprietarul companiei Construcţii Erbaşu este de părere că următorul an reprezintă o perioadă bună pentru a demara noi investiţii din prisma costurilor cu construcţia, costuri care au crescut constant în ultimii ani.

„În ceea ce priveşte costurile, chiar dacă nu se vor micşora, nu vor mai creşte. Anul trecut costurile cu forţa de muncă au crescut pe fondul crizei de muncitori. În 2019 s-a mai ameliorat însă în 2020 ar fi urmat o nouă criză a forţei de muncă în contextul în care demarează noi proiecte în infrastructură“, a subliniat Cristian Erbaşu.

ZF alături de CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea teritorială în România, a demarat ieri, miercuri 3 iunie, emisiunea Investiţi în România ce va fi difuzată pe site-ul ZF.ro şi pe pagina de Facebook a ZF. Emisiunea va putea fi urmărită, luni până vineri, între orele 14.00 şi 15.00.

În cadrul emisiunii principalele subiecte vor fi legate de investiţii, de noi locuri de muncă şi de cum poate România să accelereze dezvoltarea.

Primii invitaţi în cadrul emisiunii au fost Cristian Erbaşu, cel care deţine compania Construcţii Erbaşu, unul dintre cei mai activi constructori de pe piaţa locală, urmat de Valeriu Velciu, preşedintele Electrotel SA, una dintre cele mai de succes companii din sudul României, producătoare de tablouri electrice de joasă şi medie tensiune şi dulapuri de automatizare. Cu sediul în Alexandria, Teleorman, Electrotel exportă până la 85% din producţie către Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America şi Australia. Compania are parteneriate cu nume precum Siemens Schneider sau Alstom, General Electric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO