Bănci și Asigurări

Investigaţia Concurenţei în piaţa asigurărilor de aviaţie ar fi pornit de la ROMATSA şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

70 de salariaţi ai ROMATSA au încasat aproximativ 4,9 milioane de euro pentru pierderea bre­ve­tului de controlor de trafic.

70 de salariaţi ai ROMATSA au încasat aproximativ 4,9 milioane de euro pentru pierderea bre­ve­tului de controlor de trafic.

Autor: Anelis Baciu

02.10.2017, 00:06 482

Consiliul Concurenţei a demarat o investigaţie în piaţa asigurărilor de aviaţie, vizate de inspecţiile inopinate fiind două companii locale de asigurări, Omniasig şi Generali, precum şi divizia locală a brokerului britanic Aon România. Cele trei companii sunt suspectate că au încălcat legislaţia naţională şi prevederile Tratatului de Funcţionare a Uniunii Europene. Concomitent, o investigaţie se derulează şi pe piaţa londoneză, unde supuse controalelor de concurenţă sunt Aon UK Limited şi Assicurazioni Generali S.p.A. -sucursala din Marea Britanie.

„Autoritatea de concurenţă suspectează o posibilă împărţire a pieţei asigurărilor de aviaţie la care ar fi participat aceste societăţi“, a transmis Consiliul Concurenţei.

Potrivit informaţiilor din piaţă, cel mai probabil investigaţia a pornit de la conturile Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian, ROMATSA, şi cele ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, obiectul investigaţiei fiind licitaţiile din 2014.

În ultimii opt ani asigurătorii angajaţilor ROMATSA în cazul pierderii licenţei, bre­ve­tului sau certifi­catului de func­­ţionare au fost Gene­rali, Omniasig şi Astra Asigurări. În această perioadă 70 de salariaţi ai ROMTASA au încasat aproximativ 4,9 milioane de euro pentru pierderea bre­ve­tului de controlor de trafic. Pentru o astfel de poliţă ROMATSA plă­teşte peste 1 milion de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO