Bănci și Asigurări

Întoarcerea la birou: Sute de bancheri JPMorgan şi Goldman Sachs s-au întors la birourile londoneze odată cu relaxarea restricţiilor din Marea Britanie

Întoarcerea la birou: Sute de bancheri JPMorgan şi...

Autor: Alex Ciutacu

06.04.2021, 15:09 297

Sute de bancheri ai JPMorgan Chase şi Goldman Sachs Group s-au întors la birourile din Londra, în contextul în care guvernul britanic a decis relaxarea restricţiior în data de 29 martie, potrivit Bloomberg.

Circa 15% dintre angajaţii JPMorgan prezenţi în capitala britanică – circa 1.800 de angajaţi – s-au întors la birou săptămâna trecută, în creştere faţă de 10%.

Grupul Goldman se aşteaptă ca procentul celor care se întorc la birou să crească spre 20% în săptămânile următoare, dintr-un total de 6.000 de angajaţi care lucrează în capitala britanică

Marea Britanie iese treptat din al treilea lockdown, iar industria bancară îşi stabileşte noi reguli şi practici în ceea ce priveşte munca la birou şi munca de acasă. O parte dintre firmele financiare încep să tragă angajaţii la birourile care aşteaptă goale, în timp ce altele au îmbrăţişat munca de acasă.

„Organizaţiile trebuie să înţeleagă ce nevoi au angajaţii lor şi în ce condiţii sunt ei capabili de cele mai bune rezultate. Cu siguranţă, decizia nu este una cu doar două opţiuni în care fie se întorc toţi angajaţii, fie lucrează toţi de acasă”, a explicat Allison English, director general adjunct al firmei de cercetare Leesman, specializată în spaţii de lucru.

Piaţa imobiliară aşteaptă cu nerăbdare întoarcerea la birou. Un zgârie-nori de 37 de etaje aflat în mijlocul City-ului londonez este scos la vânzare pentru 1,8 miliarde de lire sterline, conform The Telegraph.

Suma reprezintă un record, iar scoaterea la vânzare a clădirii ar putea testa apetitul investorilor pentru clădiri de birouri după un an de pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO