Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo Bank relansează cardul de credit pentru persoane fizice. În loc de dobândă, deţinătorii plătesc lunar un comision de 25 lei, indiferent de suma utilizată

Intesa Sanpaolo Bank relansează cardul de credit pentru...

Autor: Cristina Bellu

13.07.2021, 10:18 567

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a grupului bancar italian cu acelaşi nume, relansează cardul de credit prin intermediul căruia clienţii, persoane fizice, pot face cumpărături online sau în magazine sau pot retrage numerar, iar în loc de dobândă aceştia vor plăti un comision lunar de 25 lei, indiferent de suma utilizată.

Cardul de credit embosat Mastercard are o limită unică de 5.000 de lei, perioadă de graţie de până la 45 de zile, după care deţinătorul trebuie  să ramburseze lunar minimum 5 % din suma utilizată şi integral taxele şi comisioanele aferente utilizării cardului.

“Clienţii îşi pot stabili singuri ritmul de rambursare a sumei utilizate, fără a avea grija costurilor suplimentare generate de utilizarea limitei de credit”, transmit reprezentanţii băncii într-un comunicat.

Cardul de credit standard Intesa Sanpaolo Bank este emis sub sigla Mastercard, fiind destinat în principal cumpărăturilor de la comercianţi, atât în mediu online cât şi offline. Dacă clientul are însă nevoie de numerar, acesta poate retrage suma necesară fără costuri suplimentare de dobândă.

Perioada de valabilitate a cardului este de 4 ani, iar titularul poate solicita pănă la 2 carduri suplimentare.  

Cardul de credit încorporează tehnologia contactless şi vine înrolat în standardul de securitate 3D-Secure pentru plăţi online în deplină siguranţă, iar autorizarea acestora se poate face direct de pe telefon folosind aplicaţia Card mToken care utilizează autentificare biometrică (amprentă sau FACE ID) disponibilă pe smartphone-uri.

Intesa a intrat pe piaţa din România în urmă cu peste zece ani (iniţial sub numele de Sanpaolo), deschizând prima sucursală la Arad.

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari şi mai puternice grupuri bancare din Europa şi al doilea cel mai mare din Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO