Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo a fost desemnată Banca Anului în Europa de Vest şi Banca Anului în Italia la The Banker Awards 2020

Intesa Sanpaolo a fost desemnată Banca Anului în Europa...

Autor: Mircea Nica

06.01.2021, 17:18 229

Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari gruşuri bancare din Europa şi al doiea cel mai mare din Italia, a fost desemnată Banca Anului în Europa de Vest şi Banca Anului în Italia de către The Banker, publicaţia de specialitate a Financial Times Group, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii.

“Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai performante grupuri bancare din Europa şi se remarcă prin rezultatele financiare excepţionale. După fuziunea cu UBI, grupul se poziţionează în topul băncilor din Zona Euro, după capitalizarea de piaţă”, a transmis Marco Elio Rottigni, şeful diviziei bănci subsidiare internaţionale din cadrul Grupului Intesa Sanpolo.

În România, subsidiara locală a grupului bancar Intesa Sanpaolo, a obţinut în primele nouă luni din 2020 un câştig net de 4 mil. euro, de patru ori mai mic decât profitul din aceeaşi perioadă din 2019, de 17 mil. euro. Banca a raportat pentru perioada ianuarie-septembrie 2020 venituri operaţionale de 31 mil. euro, 11,7% mai mici faţă de veniturile din acelaşi interval din 2019, în timp ce cheltuielile operaţionale s-au majorat uşor cu 1,6%, până la 21 mil. euro. Activele Intesa Sanpaolo România au rămas la nivelul anului 2019, respectiv 1,3 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO