Bănci și Asigurări

Intesa Sanpaolo a făcut o ofertă de preluare de 4,9 mld. euro pentru a cumpăra banca UBI

Carlo Messina, directorul general al grupului italian Intesa

Carlo Messina, directorul general al grupului italian Intesa

19.02.2020, 11:50 809

„UBI este cea mai bună bancă de talie medie din Italia, atât din punctul de vedere al bilanţului, cât şi al angajamentului faţă de economia reală şi durabilitate.“

Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo a realizat o ofertă de preluare neaşteptată a băncii mai mici Unione di Banche Italiane (UBI), pentru suma de de 4,9 mld. euro (5,3 mld. dolari), un semn al începerii procesului de consolidare în sistemul bancar italian, potrivit Bloomberg. 

Intesa anticipează finalizarea tranzacţiei până la sfârşitul anului 2020 şi anticipează o creştere a profiturilor per acţiune cu 6% comparativ cu 2019. Investitorii vor obţine 17 noi acţiuni Intesa pentru fiecare zece acţiuni UBI pe care le deţin, ceea ce evaluează UBI la aproximativ 4,25 euro per acţiune, conform ofertei. UBI a prezentat recent strategia pentru următorii trei ani, considerând că oferta Intesa este ostilă, potrivit unor surse citate de agenţia de presă din Italia, Ansa.

Carlo Messina, directorul general al grupului italian Intesa, a declarat că noua bancă ce va rezulta în urma fuziunii Intesa cu UBI va ajunge la venituri de 21 mld. euro, împrumuturile acordate clienţilor vor ajunge la 460 mld. euro, depozitele noii bănci vor depăşi 1,1 trilioane de euro. „UBI este cea mai bună bancă de talie medie din Italia, atât din punctul de vedere al bilanţului, cât şi al angajamentului faţă de economia reală şi durabilitate“, spune  Carlo Messina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO