Bănci și Asigurări

Interviu Mioara Popescu, CEO al Idea Bank: „Important este să reuşim realizarea unui echilibru: nu poţi să te dezvolţi numai pe consum. IMM-urile şi creditul imobiliar vor fi mai mult în centrul atenţiei“

♦ Idea Bank, specializată mai ales pe creditarea de consum, îşi extinde gama de produse şi va lansa de la jumătatea acestui an şi credite imobiliare, urmând să se concentreze mai mult şi spre finanţarea IMM-urilor ♦ „Important este să reuşim realizarea unui echilibru: nu poţi să te dezvolţi numai pe consum. IMM-urile şi creditul imobiliar vor fi mai mult în centrul atenţiei. Am decis să acordăm o mai mare atenţie IMM-urilor şi creditului ipotecar abia după ce am căpătat o expertiză în creditul de consum. Suntem siguri că putem să gestionăm procesul acesta şi pornim la drum“, spune şefa Idea Bank.

Idea Bank România, instituţie de credit deţinută de polonezii de la Getin Holding, intenţionează să se listeze la bursă, analizând momen­tul oportun pentru iniţie­rea acestui pro­iect, iar listarea ar ur­ma să fie rea­lizată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit declara­ţi­ilor Mioarei Popescu, CEO al băncii.

„Ca obiectiv strategic pentru perioada următoare, vizavi de piaţa de capital, ne gândim din ce în ce mai profund la utilizarea instrumentelor acesteia în susţinerea dezvoltării băncii. De ce nu un IPO? Cred că am ajuns la un moment în care evoluţia actuală ne permite să abordăm şi aceste instrumente de finanţare. Pentru că este o abordare normală. Piaţa de capital este o sursă de dezvoltare a unei organizaţii nu atât de mult folosită în România, însă multe ţări din Europa o folosesc din ce în ce mai mult. Analizăm încă momentul oportun pentru iniţierea acestui proiect. Este un proces care necesită mare atenţie, ne dorim să-l finalizăm cu succes şi pentru a îndeplini acest obiectiv este necesar să fim foarte bine pregătiţi.  Suntem într-o fază incipientă. Lucrăm la acest proiect şi vom folosi know-how-ul acţionarului polonez. Evident vom utiliza Bursa de Valori Bucureşti“, a declarat într-un interviu acordat ZF Mioara Popescu, CEO al Idea Bank.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.