Bănci și Asigurări

Interamerican scade pe asigurari generale

31.08.2006, 18:45 10

Compania de asigurare Interamerican a avut in prima jumatate a acestui an subscrieri totale de 8,05 milioane de euro (28,5 milioane de lei). Pe segmentul de asigurari generale, primele brute subscrise ale companiei au scazut cu 8% fata de prima jumatate din 2005, pana la 14,9 milioane de lei (4,2 milioane de euro).
Reprezentantii companiei spun ca scaderea de pe acest segment de piata a fost cauzata de "coborarea nivelului subscrierilor la asigurarea auto obligatorie RCA". In schimb, asigurarile de locuinte au crescut cu peste 44%, pana la o pondere de 22% in portofoliul de asigurari generale al firmei. In ceea ce priveste asigurarile de sanatate, cresterea subscrierilor a fost sub asteptari, din cauza incertitudinii legislative si fiscale, a mai precizat compania.
Pe asigurarile de viata, compania a avut subscrieri totale de 13,6 milioane de lei (3,8 mil. euro), in crestere cu 28% fata de prima jumatate din 2005. Politele cu componenta investitionala (unit-linked) au avut cea mai mare crestere a subscrierilor, de circa 94%. "Suntem multumiti de rezultatele financiare din prima jumatate a anului, in special pe segmentul asigurarilor de viata", a declarat Emilia Bunea, director general adjunct al Interamerican.
Desi business-ul pe asigurari de sanatate nu a dat pana acum rezultatele asteptate, Bunea spune ca Interamerican isi pastreaza increderea in aceasta zona. "Continuam investitiile in acest domeniu, chiar daca dezvoltarea curenta a pietei este inca foarte lenta", a declarat ea.
Pentru restul anului, compania isi propune sa investeasca in continuare in reteaua de sanatate Medisystem, care are pana in prezent 10 unitati. Prima clinica Medisystem a fost deschisa in luna februarie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO