Bănci și Asigurări

Interamerican a avut prime brute subscrise cu 23% mai mari pe primul trimestru

10.05.2004, 00:00 13



Compania de asigurari Interamerican, membra a grupului financiar pan-european Eureko, a avut prime brute subscrise de 4,6 milioane euro (184 mld.lei) pe primele trei luni ale acestui an, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



"Cresterea primelor scrise este in principal rezultatul dezvoltarii retelei de agenti de asigurare a companiei, ca numar, dar mai ales ca productivitate", a explicat Athanisios Alexiadis, directorul general al firmei.



Cea mai mare parte a incasarilor companiei (71%) provine din asigurari generale, divizie unde primele brute subscrise au crescut cu 21% in euro, pana la circa 3,3 milioane de euro. Asigurarile de viata, pe care compania insista mai mult in ultimii ani, au ajuns la 1,3 milioane de euro prime brute subscrise pe primul trimestru. Compania a incheiat anul trecut pe locul sase pe aceasta piata, cu o cota de 3,3%, cu un procent mai mult decat anul anterior.



Conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, piata asigurarilor a crescut cu circa 27% in euro pe primul trimestru.



Implicarea mai mare pe viata, care necesita investitii mari, s-a vazut si in rezultatele financiare ale companiei. Interamerican a incheiat 2003 cu o pierdere de 44 miliarde lei (1,2 milioane euro), in scadere fata de pierderea de 2,2 milioane de euro in 2002, la afaceri totale de 11,8 mil. euro, respectiv de 10,3 milioane de euro anul anterior.



Alexiadis estimeaza o crestere de 25% in lei a pietei asigurarilor generale anul acesta (ca nivel de prime brute subscrise) si de 35% a pietei asigurarilor de viata.



Interamerican va intra din aceasta toamna si pe segmentul asigurarilor private de sanatate. Furnizorul serviciilor va fi Medisystem, care va include o retea de cabinete medicale, clinici si un spital privat, Euroclinic. Spitalul este gata in proportie de 85%. Medisystem este de asemenea detinuta de Eureko.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO