Bănci și Asigurări

Inteligenţa artificială utilizată de JPMorgan, cea mai mare bancă americană, prezice că bursele americane şi randamentele pe titluri de stat vor scădea în următoarea lună

Inteligenţa artificială utilizată de JPMorgan, cea mai...

Autor: Alex Ciutacu

01.07.2019, 12:03 685

Indicele american S&P 500 şi randamentul obligaţiunilor cu scadenţa la 10 ani vor scădea în următoarea lună, potrivit analizei realizate de un model de inteligenţă artificială utilizat de cea mai mare bancă americană, JPMorgan Chase.

Potrivit Bloombeg, firma aplică un algoritm pentru a prezice trendul în care se vor încadra activele financiare în următoarea perioadă, urmărind cinci seturi de date din ultimii 13 ani, printre care fluxurile de capital, indicatorii economici şi poziţia investitorilor.

Echipa de strategie a JPMorgan, care a construit modelul de analiză împreună cu proiectanţii inteligenţei artificiale, susţine că aceasta a demonstrat o rată de succes cuprinsă între 75% şi 89% în predicţiile realizate pentru perioade de o lună, trei luni şi şase luni.

După luna iulie, modelul de inteligenţă artificială prezice că preţul acţiunilor va creşte.

„Modelul nostru vede în prezent perspective de încetinire pentru o perioadă de 1-3 luni, semnalând scăderi pentru orizonturi de timp de o lună, două luni şi trei luni. Perspectivele indicelui S&P 500 pentru următoarele şase luni sunt totuşi de creştere, sugerând că orice corecţie va avea loc pe pieţele de acţiuni va trece până la finalul anului”, transmite echipa de strategi condusă de Nikolaos Panigirtzoglou.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO