Bănci și Asigurări

Instant Factoring: Cererea de finanţare a facturilor din partea microîntreprinderilor şi IMM-urilor are un plus 60% în S1/2021

Cristian Ionescu, CEO al Instant Factoring: Motivele care au stat la baza creşterii volumelor sunt determinate de finanţarea scăzută către IMM-uri din partea finanţatorilor tradiţionali, a băncilor. 
Excepţiile au venit doar datorită programelor garantate de stat, de tip IMM Invest, şi datorită accelerării activităţii economice în S1/2021.

Cristian Ionescu, CEO al Instant Factoring: Motivele care au stat la baza creşterii volumelor sunt determinate de finanţarea scăzută către IMM-uri din partea finanţatorilor tradiţionali, a băncilor. Excepţiile au venit doar datorită programelor garantate de stat, de tip IMM Invest, şi datorită accelerării activităţii economice în S1/2021.

Autor: Mircea Nica

30.06.2021, 18:15 572

♦ Cristian Ionescu, Instant Factoring: Apreciem că până la finalul anului 2021 vom acorda companiilor româneşti mici şi foarte mici un volum de finanţare de 175 mil. lei, respectiv ţintim o creştere de 130% faţă de 2020, pe fondul lipsei cronice a măsurilor de sprijin pentru IMM-uri.

Cererea de finanţăre a facturilor din par­tea microîntreprinderilor şi IMM-uri­lor a înregistrat o creştere cu peste 60% în primul semestru (S1) din 2021 comparativ cu pe­rioada si­mi­lară a anului tre­cut, potrivit in­formaţiilor transmise de re­prezen­tanţii Instant Fac­to­ring, un fintech româ­nesc care oferă servicii de fac­toring online.

„Motivele care au stat la ba­za creşterii volumelor sunt determi­na­te de finan­ţarea scăzută către IMM-uri din par­tea finanţatorilor tradiţionali, a băn­cilor. Excep­ţiile au venit doar datorită pro­gra­me­lor garantate de stat, de tip IMM Invest, pe fondul crizei sanitare şi fi­nan­ciare din 2020, cât şi datorită acce­lerării activităţii economice în semestrul 1 din 2021, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2020“, a declarat Cristian Ionescu, CEO şi cofondator al Instant Factoring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO