Bănci și Asigurări

ING: Nu am aderat la plăţile instant Transfond pentru că aşteptăm să capete tracţiune

ING: Nu am aderat la plăţile instant Transfond pentru...

Autor: Mircea Nica

02.02.2021, 16:15 2421

ING Bank România nu se află, momentan, printre băncile care oferă opţiunea de plăţi interbancare instant. Patru bănci din sistemul bancar românesc, respectiv Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank şi BCR, au aderat la sistemul plăţilor instant.

ING Bank, a patra bancă din România după active, nu are încă implementat serviciul de plăţi interbancare instant pentru că încă nu a captat suficientă tracţiune în comunitatea bancară, au transmis reprezentanţii băncii.

„Credem cu tărie că plăţile inter­ban­care instant vor fi noua norma­litate, soluţia în cazul nostru fiind proiectarea unei infrastructuri care să suporte direct traficul tuturor plăţilor de mică valoare odată ce vom lansa. Este un produs pe care l-am aşteptat să capete tracţiune, deoarece partici­parea întregii comunităţi bancare, inclusiv a ING Bank România, este cheia acestui demers naţional“, au transmis reprezentanţii ING Bank pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO