Bănci și Asigurări

ING: Leul a înregistrat una din cele mai bune performanţe din lume de la începutul anului în rândul monedelor emergente

ING: Leul a înregistrat una din cele mai bune...

Autor: Liviu Popescu

18.02.2016, 11:12 652

Leul s-a apreciat ieri aproape de 4,46 după ce a început ziua sub presiuni de apreciere, dar a întâlnit o rezistenţă mai mare pe masură ce se îndrepta spre 4,454, minimul sesiunii pentru pereche, scriu analiştii de la ING într-o notă de studiu.

“Astfel, pentru moment se pare ca tendinţa de întărire ia o pauză în condiţiile în care leul a înregistrat una din cele mai bune performanţe din lume de la începutul anului în rândul monedelor emergente.”

Moneda românească s-a apreciat de la începutul acestui an şi până în prezent cu 1,5% în faţa euro, de la 4,52 de lei la 4,45 de lei, ceea ce o poziţionează în top trei monede din regiune cu cele mai mari aprecieri în faţa euro din ianuarie şi până în prezent.

Însă analiştii de la ING atrag atenţia că mediul intern redevine zgomotos, ceea ce ar putea afecta leul.

“Mediul politic intern pare să redevină zgomotos. O deteriorare a stabilităţii

interne ar fi negativă pentru leu pe termen scurt.”

În această dimineaţă în jurul orei 10:00, cursul de schimb leu-euro afişa pe interbancar 4,45 de lei. Ieri, BNR anunţase o referinţă apropiată de 4,46 de lei.

Pe de altă parte, nici dolarul american nu înregistrează schimbări nesemnificative pe interbancar, cursul fiind de 4 lei, asemănător cu referinţa anunţată ieri de BNR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO