Bănci și Asigurări

ING: Cum alegerile locale au trecut, ne aşteptăm ca euro/leu să se tranzacţioneze în zona de sus a intervalului de stabilitate pentru moment

ING: Cum alegerile locale au trecut, ne aşteptăm ca...

Autor: Liviu Popescu

06.06.2016, 11:39 679

Analiştii de la ING Bank scriu într-un raport că se aşteaptă ca perechea euro/leu să se tranzacţioneze în zona de sus a intervalului de stabilitate pentru moment, după ce alegerile locale au trecut.

“Dacă în cursul euro/leu era inclus şi un risc de instabilitate politică pe termen scurt, atunci acesta va fi scos din preţ”, adaugă ING.

Cursul de schimb euro-leu afişa în această dimineaţă în jurul orei 11:00 pe piaţa interbancară 4,519 lei, asemănător cu referinţa anunţată ieri de BNR. Dolarul american era cotat pe interbancar 3,98 de lei, faţă de referinţa anunţată ieri de BNR de 4,05 lei.

“TotuşI, cele mai recente ştiri externe cu privire la viitorul referendum din Marea Britanie vor ţine, probabil, leul sub presiuni de depreciere”, mai scrie ING.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO