Bănci și Asigurări

ING: Cei mai optimişti oameni cu privire la viitorul criptomondelor sunt cei care au cele mai puţine informaţii. În România optimismul este la 44%

ING: Cei mai optimişti oameni cu privire la viitorul...

Autor: Alex Ciutacu

18.09.2019, 15:51 458

Oamenii care au cele mai puţine cunoştinţe cu privire la piaţa criptomonedelor sunt cei care rămân extrem de optimişti cu privire la evoluţia pieţei în viitor, potrivit unei cercetări realizate de grupul bancar olandez ING.

Într-un sondaj publicat miercuri – care a inclus circa 1.000 de persoane din 15 ţări europene – ING a descoperit că, per total, nivelul de înţelegere şi cunoştinţe cu privire la criptomonede este foarte scăzut.

În timp ce 74% dintre respondenţi au răspuns corect şi au încadrat criptomonedele drept o formă de bani digitali, în timp ce la o altă întrebare, 73% au spus că acestea sunt gestionate de o entitate centrală – ele fiind de fapt descentralizate.

În încercarea de a obţine o imagine de ansamblu cu privire la gradul de înţelegere şi cunoştinţe, ING a descoperit că cei cei mai optimişti cu privire la viitorul pieţei sunt cei mai puţin informaţi dintre respondenţi.

Mai mult, respondenţii care au un grad mai ridicat de înţelegere sunt mai pesimişti cu privire la utilizarea criptomonedelor la nivel global.

„Oamenii sunt conştienţi de criptomonede – ceea ce se datorează cel mai probabil faptului că sunt noi şi au o anumită valoare. Cu toate acestea, tehnologia blockchain, ideea de a folosi putere computaţională pentru a mina pentru a mina ceva intangibil şi ideea unui portofel digital, sunt până la urmă, un basm pentru unii”, notează ING în raport.

Dintre cei care ştiau cel mai puţin despre subiect, Turcia este singura ţară unde există o majoritate de respondenţi cu o atitudine optimistă, cu un procent de 62%.

În continuare, românii şi polonezii sunt cei mai optimişti cu 44%, respectiv 43% dintre respondenţi, în timp ce majoritatea ţărilor se situează la 30% sau mai jos.

Austria, Luxembourg şi Olanda au doar câte 15% dintre respondenţi încadraţi ca fiind optimişti cu privire la viitorul criptomonedelor.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO