Bănci și Asigurări

ING Bank şi Société Générale au intermediat, alături de un consorţiu de bănci, prima emisiune de obligaţiuni verzi a NEPI Rockcastle, în valoare de 500 mill.euro

ING Bank şi Société Générale au intermediat,...

Autor: Roxana Rosu

19.08.2020, 13:29 207

ING Bank a făcut parte din consorţiul de bănci implicat în prima emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 milioane euro, emise de dezvoltatorul imobiliar NEPI Rockcastle, companie care deţine o serie de proiecte în România, Polonia şi Slovacia.

Tranzacţia a fost efectuată de către un consorţiu de bănci, în care ING Bank şi Société Générale au avut rol de structurare a cadrului de finanţare verde şi au fost, totodată, deţinători comuni ai registrului de subscrieri alături de alte cinci bănci, Citibank, Deutsche Bank, HSBC, J.P. Morgan şi Raiffeisen Bank International.

Fondurile din obligaţiunile verzi vor fi utilizate pentru refinanţarea portofoliului de clădiri sustenabile şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică ale grupului NEPI Rockcastle.

Oferta a fost supra-subscrisă de două ori, registrul de subscrieri ajungând la peste 1,1 miliarde de euro. Obligaţiunile au o maturitate de 7 ani şi un cupon fix anual de 3,375%.

„ING a dezvoltat o relaţie solidă cu NEPI Rockcastle, fiind unul dintre  finanţatorii tradiţionali ai grupului, şi ne bucură să avem alături clienţi care împărtăşesc aceleaşi preocupări pentru mediu. În ţările în care activează, în primele şase luni ale anului 2020, ING este lider de piaţă în sectorul obligaţiunilor verzi, sustenabile şi sociale, cu 20 astfel de emisiuni, şi pe locul trei cu 77 de tranzacţii în topul creditelor dedicate proiectelor de sustenabilitate şi sociale”, a declarat Florin Ilie, Head of Wholesale Banking ING Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO