Bănci și Asigurări

ING Bank Romania intra si pe segmentul de retail

16.05.2001, 00:00 56



ING Bank Romania a inceput de ieri si operatiunile pentru persoanele fizice (retail) dupa sapte ani de la lansarea serviciilor bancare pe piata romaneasca, timp in care operatiunile bancii s-au adresat in cea mai mare parte companiilor.

"Nu asistam cu pasivitate la cerintele pietei si incercam sa construim acum si operatiuni de retail", a declarat Ewald Kist, presedintele grupului ING.

Limita minima de la care persoanele fizice pot apela la serviciile ING este de 10.000 dolari. Banca a deschis ieri cel de-al doilea sediu din Bucuresti - Piata Operei, unde se vor derula operatiunile bancare pentru clientii individuali si serviciile de asigurari prin ING Nederlanden Asigurari de Viata.

ING Bank Romania este o sucursala a grupului financiar olandez ING. Incepand de ieri grupul ING reuneste toate operatiunile sale sub un singur nume pentru a devolta in Romania servicii financiare integrate: bancare, de asigurari si de management al activelor.

"Consider ca unificarea numelor serviciilor grupului ING in Romania - ca prim furnizor de servicii integrate - reprezinta inca o etapa a angajamentului pe termen lung pe care ni l-am asumat ca institutie financiara internationala pe aceasta piata", a afirmat Jan Nijssen presedinte la ING Central Europe. "Un brand puternic, uniform va ajuta ING sa se dezvolte si in alte domenii", a mentionat Ewald Kist.

"ai in lume si aici incercam sa devenim un brand cum este Coca-Cola dar in randul furnizorilor de servicii financiare integrate", a spus Kist.

In Romania un domeniu vizat este sistemul de pensii, ING Nederlanden urmand sa lanseze doua noi produse din acest segment. Violeta Ciurel, directorul general al ING Nederlanden Asigurari de Viata a mentionat ca grupul este foarte interesat si de fondurile de pensii publice administrate privat, a carei aparitie a fost insa amanata.

"Reforma sistemulu de pensii va asigura o finantare a economiei", a mentionat Ewald Kist. El a sustinut ca participarea la sistemul de pensii sa fie deductibila din veniturile impozabile, dar in schimb beneficiile sa fie impozitate.

ING este considerata cea mai puternica banca straina de pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO