Bănci și Asigurări

ING Bank România a transformat creditul standard acordat grupului NEPI Rockcastle într-unul „verde”, cu o valoare de 100 milioane euro

ING Bank România a transformat creditul standard acordat...

Autor: Roxana Rosu

03.06.2021, 13:43 331

ING Bank România a extins recent facilitatea de credit de 100 milioane de euro acordată grupului NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, creditul standard, contractat în 2017, devenind ”verde” prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă).

Împrumutul acordat pe trei ani este bilateral, adică ING a acordat acest credit ca singura bancă creditoare, a anunţat banca. Fondurile vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor curente şi viitoare ale grupului NEPI Rockcastle.

„Un credit verde încorporează indicatori stricţi de măsurare a performanţei unei companii potrivit standardelor ESG. Aceasta este evaluată periodic de un lider global independent în consultanţă şi cercetare pentru sustenabilitate şi guvernanţă corporativă (Sustainalytics) pentru stabilirea costului creditului verde. Astfel, o performanţă mai bună a companiei (peste indicatorii stabiliţi în contract) este recompensată cu o reducere la rata dobânzii, în timp ce o performanţă redusă atrage, invers proporţional, creşterea acesteia.
ING a dezvoltat o relaţie solidă cu NEPI Rockcastle, ca unul dintre finanţatorii tradiţionali ai grupului. Suntem bucuroşi să ne sprijinim clienţii care plasează sustenabilitatea, ca şi noi,  în centrul deciziilor lor de afaceri”, a explicat Florin Ilie, Deputy CEO şi Head of Wholesale Banking, în cadrul ING Bank România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO