Bănci și Asigurări

ING Bank România a acordat un credit de 20 mil. lei companiei Damila din Vâlcea

ING Bank România a acordat un credit de 20 mil. lei...

Autor: Cristina Bellu

17.06.2021, 13:34 442

ING Bank România a acordat un credit de 20 milioane de lei companiei Damila din Vâlcea, distribuitor şi producător de materiale de construcţii controlat de antreprenorul Remus Daniel Niţu, fondurile urmând să fie utilizate pentru finanţarea capitalului de lucru şi pentru investiţii, potrivit datelor transmise într-un comunicat de reprezentanţii ING.

„Anul 2020 a fost atipic, iar companiile mici şi mijlocii, cu precădere, au dat dovadă de un nivel ridicat de agilitate şi rezilienţă. Pandemia a adus şi schimbări semnificative în comportamentul consumatorilor, iar unele sectoare au înregistrat creşteri neaşteptate, printre care şi cel de construcţii şi amenajare a locuinţei, în contextul în care timpul petrecut acasă a crescut considerabil. Prin împrumutul acordat, ne bucurăm să sprijinim în continuare dezvoltarea companiei Damila şi să le oferim soluţiile pentru a-şi atinge obiectivele ambiţioase de creştere”, spune Luana Sorescu, Head of Clients pentru divizia de Business Banking, în cadrul ING Bank România.

Damila deţine o fabrică de ţiglă metalică în judeţul Vâlcea, unde produce sub brandul Rodach, dar şi mai multe linii de producţie de plasă sudată şi de fier fasonat, una dintre ele aflându-se în Bucu­reşti. Pe lângă producţie, Damila are şi o reţea de magazine distri­bui­toare de materiale de cons­trucţii, dintre care şase în judeţul Vâlcea, la care se adaugă unul în Craiova şi un depozit în Bucureşti.

Compania, prezentă pe piaţa locală din 1992, a raportat afaceri de 62 milioane de euro în 2020 şi mizează pe un avans de 30% pentru anul acesta, prin dezvoltarea gamelor de produse şi extinderea capacităţilor de producţie şi distribuţie.

„Din 2007, investim anual şi în capacităţi noi şi diversificate de producţie, pentru construcţii rezidenţiale şi industriale. Unul dintre obiectivele noastre este creşterea ponderii activităţii de producţie, în raport cu cea de distribuţie, din totalul cifrei de afaceri”, adaugă Daniel Remus Niţu, Directorul General Damila.

Pe segmentul distribuţiei de materiale de construcţii, Damila concurează cu Dedeman, Arabesque, Leroy Merlin, Brico Dépôt sau Hornbach.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO