Bănci și Asigurări

ING Bank participă la programul IMM Invest, care oferă credite garantate de stat micilor antreprenori

ING Bank participă la programul IMM Invest, care oferă...

Autor: Roxana Rosu

30.04.2020, 13:20 855

ING Bank oferă credite firmelor mici şi mijlocii prin intermediul programului guvernamental IMM Invest, clienţii fiind deserviţi de divizia Mid Corporate Banking.

"Toate eforturile pe care le depunem în această perioadă sunt aliniate cu strategia noastră de a ne sprijini clienţii să depăşească dificultăţile din această perioadă. Căutăm soluţii care să completeze oferta băncii şi consultanţa relevantă pe care o oferă colegii noştri din ţară, care sunt în legătură cu clienţii. Resursele noastre sunt direcţionate spre a ne sprijini clienţii din acest segment, poate cel mai încercat în aceste zile", a declarat Bogdan Boteanu, Head of Mid Corporate Banking, ING Bank Romania. 

Programul IMM Invest al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a fost conceput pentru a asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru proiecte de investiţii. Astfel, companiile interesate pot aplica pentru accesarea finanţării pentru realizarea de proiecte de investiţii şi/ sau pentru finanţarea capitalului de lucru.

Valoarea cumulată maximă a creditelor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul programului nu poate depăşi 10 milioane lei pentru investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru.

IMM-ul trebuie să prezinte instituţiilor de credit garanţii colaterale, care, în cazul creditelor de investiţii, împreună cu garanţia de stat şi ipoteca legală imobiliară şi/ sau mobiliară asupra activelor finanţate din credit, acoperă în proporţie de cel puţin 100% valoarea finanţării.

Creditele garantate în cadrul Programului nu pot fi utilizate pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului sau implementarea proiectelor finanţate din ajutoare de stat/ fonduri europene.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO