Bănci și Asigurări

ING aduce un nou CEO la Bucureşti. Negriţoiu devine chairman

ING aduce un nou CEO la Bucureşti. Negriţoiu devine chairman

Michal Szczurek, 41 de ani, lucrează la ING din 1993, ultima poziţie fiind de şef de retail în Thailanda

Autor: Ciprian Botea

18.06.2012, 00:07 702

Grupul olandez ING a adus la Bucureşti un polonez, Michal Szczurek, pentru poziţia de director executiv (CEO), care îl va înlocui de la 1 septembrie pe Mişu Negriţoiu, cel care a ocupat această funcţie în ultimii şase ani. Negriţoiu va deveni chairman, adică preşedinte non-executiv.

Schimbarea a fost o surpriză, chiar în interiorul băncii vestea fiind aflată cu puţin timp înainte de anunţul oficial.

"Conduc banca de şase ani şi consider că în această perioadă am făcut tot ce mi-a stat în putere, dar nu poţi să rămâi la nesfârşit pe o asemenea poziţie. O să rămân alături de bancă, dar contribuţia în următorii ani va fi marginală", a afirmat Negri­ţoiu, 62 de ani.

Szczurek, 41 de ani, şi-a construit întreaga carieră în cadrul ING, iar în ultimii trei ani a condus divizia de retail a TMB Thailanda, unde olan­dezii sunt acţionari. "Nu sunt un manager focusat pe tăieri de costuri sau restructurări şi vreau să susţin în continuare creşterea băncii. Sunt adeptul unei creşteri organice şi mai puţin al achi­ziţiilor", a menţionat polonezul la conferinţa de presă de vineri, de la Bucureşti, unde s-a anunţat schimbarea.

ING România era pe locul 9 la finalul anului trecut în sistemul bancar local. După primul trimestru din acest an, profitul brut a urcat la 62 mil. lei (14,2 mil. euro), în creştere cu 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a majorării veniturilor şi a unui ritm mai scăzut de creştere a costurilor.

Activele totale au ajuns la 17 mld. lei (3,9 mld. euro), în creştere cu 20% faţă de finalul anului trecut. Portofoliul de credite s-a majorat cu 15%, ajungând la 10,2 mld. lei (2,3 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO